Naamgeving ovonde of verkeersplein…

Enkele leden van onze vereniging hebben enige tijd geleden het verzoek gedaan aan de gemeente de vernieuwde situatie Overcingellaan/Pelikaanstraat/Port Natalweg naar de heer Kampinga te vernoemen. De Vereniging Assen Oud Zuid heeft navraag gedaan bij de Gemeente Assen over het proces van naamgeving.

De Gemeente heeft naar de heer Kampinga onderzoek gedaan en de Commissie Naamgeving Openbare Ruimte gemeente Assen (CNOR) is daarna tot de conclusie gekomen, dat het bedoelde verkeersplein niet de naam ‘Jaap Kampinga ovonde’ moet gaan krijgen. Het betreft hier overigens geen ovonde, maar een verkeersplein. De CNOR heeft inmiddels aan B&W voorgesteld het verkeersplein de neutrale naam Port-Natalplein te geven, hetgeen B&W heeft over genomen en ook al in de Asser Courant (Berichten van de Brink) is gepubliceerd.

De CNOR beraadt zich nog in hoeverre verzoeken, als die van inwoners van onze wijk, toch ergens een plekje kunnen krijgen (bijvoorbeeld op de site van de gemeente), aangezien de CNOR bij regelmaat verzoeken krijgt tot vernoeming waaraan slechts sporadisch gevolg gegeven kan worden.

Foto – Gemeente Assen