Herfstwandeling in het Asser Bos op 4 en 10 oktober met Marten van Dijken

Natuurlijk, als ingezetenen van Oud-Zuid, is geen pad in het Asser Bos ons vreemd en geen boom meer nieuw. Zeker in de coronatijd is er veel in de veiligheid van “ons” bos gewandeld en zijn we het bos nóg meer gaan waarderen dan voorheen. Maar we gaan nu niet alleen naar de bomen, struiken, vruchten en vogels kijken. We gaan terug in de geschiedenis….

Tijdens de wandeling treden we in de voetsporen van een bomenplanter en proberen zijn gedachte­goed, hoe hij Assen mede door de aanplant van het bos op de kaart te zetten, te begrijpen. Hoé zag het bos er voor de inplant uit. Wáár kwam het plantgoed vandaan. Dood hout leeft: een zegen of een vloek. Wáár werden de vloerkleden van de Asser aristocratie geklopt?

Het bos staat aan de vooravond van een verandering. Wát zou de man, waarvan zijn hoofd prijkt op een plaquette op een forse Drentse Kei midden in het bos, een mooie kop, met een klein Frans staartje in het haar, daarvan vinden?

Je bent van harte welkom op zondag 4 oktober of zaterdag 10 oktober in het Duurzaamheidscentrum in het Asser Bos. We verzamelen om 10.00 uur. Na koffie met koek en na een korte introductie begint de wandeling, welke zo`n 2 uur in beslag zal nemen. Deze wandeling wordt geleid door Marten van Dijk, inwoner van onze wijk en gastschrijver voor de blog van het Staatsbosbeheer.

Het eindpunt is wederom het Duurzaamheidscentrum waar een warme kop soep op ons wacht. Opgave is verplicht bij alie@karssens.nl of 06 – 24 63 89 81. Graag vòòr aanstaande woensdag!
Ook niet-leden en familieleden zijn van harte welkom. Tijdens deze activiteit houden wij ons aan de richtlijnen van het RIVM.