Assen Oud-Zuid pakt de zon! (met antwoordkaart!)

Onze werkgroep Duurzaamheid heeft bedacht dat het goed zou zijn om voor alle bewoners in de wijk een collectieve inkoopactie voor zonnepanelen te gaan organiseren. De VAOZ heeft dit ruim 10 jaar geleden voor het eerst gedaan. We doen dit nu in samenwerking met de Natuur- en Milieufederatie Drenthe, die ons daarbij ondersteunt.

Er zijn nog best wel veel huizen in onze wijk die geen zonnepanelen hebben en ook huizen waarop al heel lang panelen liggen die wellicht aan vervanging of uitbreiding toe zijn. Zonnepanelen blijven interessant, ondanks de mogelijke afbouw van de salderingsregeling en beperkingen in het stroomnet. Ook zijn er wellicht meer mogelijkheden voor woningen met een monumentaal karakter.

Als werkgroep willen we graag een interessant aanbod voor alle buurtgenoten organiseren. Dat aanbod zal gepresenteerd worden op een bewonersavond op donderdag 16 november. Noteer deze datum alvast in je agenda! Als je eventueel geïnteresseerd bent in een collectieve inkoopactie kun je dat melden via onze website (zie hieronder) of via de flyer met de antwoordkaart (Flyer – Assen Oud-Zuid Zonnepanelen) , eind oktober op de deurmat valt.

We gaan als werkgroep aan de slag met het selecteren van een bedrijf dat een mooi aanbod voor ons kan doen. Dat bedrijf zal haar aanbod dan presenteren op 16 november. Ook zullen we dan zorgen dat er onafhankelijke informatie beschikbaar is over zonnepanelen en antwoord gegeven kan worden op alle vragen die je maar hebt.

Als je je aanmeldt zit je nog nergens aan vast; je maakt later zelf de afspraken met het bedrijf om zoveel mogelijk rekening te houden met jouw wensen.