Plant- en opruimdag zeer geslaagd!

Volgens de deelnemers was het een zeer geslaagde ochtend. Ongeveer 40 wijkbewoners begonnen met een gezellig kopje koffie of thee. Daarna in groepjes de wijk in, opruimen en/of bollen planten. Een opmerkzame medebewoner maakte ons gelukkig attent dat de Plataanweg en de Vogelkerslaan binnenkort totaal op de schop gaat. Zonde dus om daar bollen te planten.

Resultaat:
2000 (!) bloembollen (tulpen, narcissen, hyacinten en krokussen) geplant in boomspiegels en openbare plantsoentjes en grasstroken. Zwerfvuil geraapt, of beter gezegd ‘gegrepen’ met de grijpers van onze vereniging, waarbij opgemerkt moet worden dat onze wijk best wel ‘schoon’ is. Mede doordat er ook door individuele wijkbewoners regelmatig zwerfvuil wordt opgepikt.

Onder het genot van heerlijke soep en broodjes werd, aan het eind van de ochtend, na gedane arbeid nagepraat. Conclusie van iedereen was: ‘voor herhaling vatbaar!’

De meest opmerkelijk zwerfvuilvondst: een (volle) lachgascilinder, die we uiteraard keurig gaan inleveren bij de milieustraat van de gemeente.