Letten we een beetje op elkaar?

Beste inwoner van de wijk Assen Oud Zuid,

Iedereen in onze wijk heeft op zijn manier nu te maken met het Coronavirus. Dit virus zorgt er voor dat sommigen nu ineens thuiswerken, we anderhalve meter afstand houden, geen bezoek kunnen ontvangen, etc.. Ons sociale leven staat op een zeer laag pitje!
De meeste inwoners van onze wijk vinden wel een weg om hier mee om te gaan, maar er zijn ook inwoners die het moeilijk hebben. Bijvoorbeeld door eenzaamheid en angst, maar ook door praktische problemen als het niet kunnen doen van boodschappen, gedoe met een iPad of de hond uitlaten.

Gelukkig zijn er al tal van initiatieven gestart, bijvoorbeeld via Vaart Welzijn in Assen (https://www.vaartwelzijn.nl/coronavirus/), maar laten we onze ‘naoberplicht’ niet vergeten. Vraag eens uw buurvrouw of -man hoe het gaat en of er hulp geboden kan worden.

Het kan ook zijn dat u zelf behoefte heeft aan hulp. Neemt u dan contact op met een van onze inwoners in onze wijk; zij willen u heel graag helpen en zijn beschikbaar voor hulp, een praatje, etc. U vindt hun namen (en het gehele bericht) in dit document

Een mailtje sturen kan ook naar ikwilcontact@assenoudzuid.nl

Een citaat van onze koning maakt duidelijk wat ons voor ogen staat: ‘Het coronavirus kunnen we niet stoppen, het eenzaamheidsvirus wel’. Of met andere woorden – in deze tijd mogen we niemand laten vallen!

Namens het bestuur van de vereniging Assen Oud Zuid,
Alex Middelburg, secretaris

 

NB. Deze informatie is op 23 maart 2020 ook via de mail aan onze leden gestuurd.