Verslag ZBB en Kinderfestijn 2014

Een verslag van een zeer geslaagde Zomerbuurtborrel met Kinderfestijn 2014:

Het Kinderfestijn was een groot succes. Een stuk of veertig kinderen uit de buurt hebben zich goed vermaakt op het gigantische piratenschip dat op de rand van het Iepenplantsoen was opgeblazen. De meeste kinderen bleven de hele middag op dit 17 meter lange schip, maar er was nog veel meer te doen.

Er lag een reuze twister en er stond ook een opblaastafelvoetbaltafel. Daar werd trouwens niet veel op gevoetbald. Het werd meer gebruikt als louncheplek om even bij te komen van het piratenschip. Ook was er een heel gezellige schminckpanter die menig kind een gedaantewisseling bezorgde. Je kon chipjes rijgen, bellenblazen en stoepkrijten. Er kon worden gescoord bij het penaltydoek en er konden suikerspinnen en pannenkoeken van meneer Freek gescoord worden. Dit gebeurde dan ook ruimschoots! De oranje limonadekoe rende rond om iedereen bekertjes ranja te schenken en een vriendelijke meneer danste de hele middag op K3-muziek. Kortom; het kinderfestijn was een groot succes! Bij deze wil ik alle vrijwilligers nogmaals van harte bedanken.

 

Foto's Igor Blauw

 

Om 17.00 uur begon de borrel voor de volwassenen. De ouders van het Kinderfestijn maakten alvast een beginnetje en andere buurtgenoten druppelden binnen op het plantsoen. Om 18.00 uur kon iedereen voor vijf euro een satehtje halen bij de twee vriendelijke dames, wat trouwens weer erg lekker was! Na een korte toespraak van onze nieuwe voorzitter begon de tweekoppige band, Marieke & Jendrik te spelen. Ze speelden sfeervolle popnummers en als je niet naar ze keek, leek het of de musicbox gewoon verder speelde. Er waren weer veel bekende
gezichten op de Zomerbuurtborrel en voor onze nieuwe buurtgenoten was het een warm welkom. De organisatie heeft al veel complimenten mogen ontvangen, dank daarvoor. Het was weer een flinke organisatie, maar zeker de moeite waard! En ook bij deze onze dank aan alle sponsoren, de dj en alle andere vrijwilligers!

 

Groetjes van Jorien van Reij.